opc_loader

Geschiedenis

De JuJu-hat vind zijn oorsprong in Kameroen. De verenhoed werd gedragen door de koninklijke dansers tijdens belangrijke ceremonies van de tribal chief. De hoed symboliseert welvaart, fragiliteit van het leven en schoonheid. Daarnaast geloofd men dat de hoed positieve eigenschappen van vogels bezit. Een Juju-hat is gemaakt van natuurlijke of gekleurde kippenveren. De veren worden vastgemaakt op een gewoven raffia ondersteuning en houten stokjes.

 

Onderhoud van de hoed

Om ervoor te zorgen dat de hoed in de best mogelijke conditie blijft, adviseren wij om de hoed niet in het directe zonlicht te hangen. Hierdoor voorkomt u kleurverandering van de veren. 

De hoeden trekken net als wol motten aan.
Om deze reden is het van belang dat de hoed om de drie maanden behandeld word met een mottenspray.

Om de hoed een nog vollere uitstraling te geven kunt u na het uitvouwen van de hoed de veren nog even föhnen (op de koudst mogelijke stand).

Instructie ontvouwen en ophangen

 

1. De JuJu-hat komt in opgevouwen vorm bij u aan.

2. Het witte touwtje wordt gebruik je om de JuJu-hat te ontvouwen. (knip onder geen enkele omstandigheid een touwtje door)

3. Zodra het touwtje is losgemaakt, duwt u het midden van de raffia naar binnen met beide duimen terwijl uw vingers de raffia ring omklemmen.

4. De veren ontvouwen zich als een bloem, duw door tot het midden eruit springt.  

1. Doordat de hoeden lang in opgevouwen staat zijn geweest hebben ze even tijd nodig om te ademen. 

2. De veren kunnen nu worden gerangschikt. Ook kunt u de buitenste raffiastokjes (bedekt in zwart textiel) lichtelijk bewegen zodat u de veren beter kunt rankschikken.

3. De binnenste veren kunt u rankschikken simpelweg door er met uw vingers doorheen te borstelen. 

4. De JuJu-hat is nu helemaal klaar om opgehangen te worden. De hoed heeft een speciaal lusje waarmee uw hoed aan de muur kan worden gehangen. 

Vragen over de juju hats? Bel ons of stuur een mailtje, we helpen je graag!